gebek, ty se chlopaku jaj nie rob tylko wpisuj sie na liste
Oryginały czy zamienniki- prośba o pomoc
Zwiń
X
-
Oryginały czy zamienniki- prośba o pomoc
Witam
Miałem stłuczkę swoją Octavią w wyniku czego uszkodziłem przedni zderzak, wzmocnienie zderzaka, lampę przednią, kierunkowskaz, błotnik przód, nadkole, wentylator, akumlator, grill, maskę i przednią szybę. Mam pytanie- jakie części powinienem kupić, tak by nie mieć z nimi problemów w codziennej eksploatacji. Czy warto kupić zamienniki (kryterium ceny) czy jednak lepiej dołożyć i kupić oryginały. A może część ww. przeze mnie rzeczy nie ma sensu kupować Ori. Proszę o poradę. Pozdrawiam
-
-
więc tak : zarówno elementy blacharskie jak i oświetlenie tylko ori. jest pewność, że będa pasować na wszystkie miejsca montażowe, sa fabrycznie zabezpieczone antykorozyjnie, a jak dobrze poszukasz, to może i uda się dorwać elementy w kolorze Twojego auta z dobrą powłoka lakierniczą - czyli może uda sie jeszcze zaoszczędzić na lakierce. a jeśli chodzi o oświetlenie - to dobry, markowy zamiennik i tak będzie o niebo droższy od popularnego tajwanu. więc też warto rozejrzeć się po rynku wtórnym i kupić ori używki. . akumulator kupisz jaki będziesz chciał - wybierzesz sobie firmę i po sprawie. co do szyby czołowej - ja myślę, że dobra alternatywą są szyby Nordglassa-a- w sieci firmy JAAN- tam możesz zakupić szybę z rocznym ubezpieczeniem.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
NIE BIEZ ZAMIENNIKOW!!! Kupilem zderzak nieorginalny i to byl blad. Niedosc ze niespasowal sie z bloknikami i szpary sa inne to w dodatku poprzeczki poziome z grilu pod tablica zamiast byc lekko wygiete po luku jak w ori sa prosto i chu... to wyglada. Zamiennik never again. Juz lepiej kupic uzywane czesci w stanie nadajacym sie do pomalowania i pomalowac. Wtedy wszystko wyglada ladnie i jest taniej Popieram kolegow.
Komentarz
-
-
DamianLow, jak widzisz, nikt zamiennikow nie poleca. Ja rowniez sie dolacze, najgorszy syf jaki moze byc. Niespasowane otwory, niepasujace czesci, tworza sie nierowne powierzchnie i wszystko jest bez ogrodek powiem - do dupy
Tylko ORI !Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz